Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z rybą > PYZY ZIEMNIACZANE W KOPERKU Z PALUSZKAMI RYBNYMI I OGÓRKIEM KISZONYM

PYZY ZIEMNIACZANE W KOPERKU Z PALUSZKAMI RYBNYMI I OGÓRKIEM KISZONYM

pyzy-z-koperkiem

Ten przepis to doskonały dowód na to, że wystarczy tylko kilka składników, aby wyczarować pyszny i błyskawiczny obiad. Pyzy ziemniaczane polane masłem z koperkiem podałam z paluszkami rybnymi i ogórkiem kiszonym domowej roboty. Takie danie świetnie sprawdzi się, kiedy nie macie czasu gotować.

Jedzenie w 15 minut – z zegarkiem w ręku!

1. PYZY ZIEMNIACZANE:

Pyzy ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy i gotujemy 7 minut od momentu wypłynięcia. Wyławiamy łyżką cedzakową. Następnie obtaczamy w świeżym koperku i 2 łyżkach rozpuszczonego masła klarowanego.

2. PALUSZKI RYBNE:

Paluszki rybne smażymy według instrukcji podanej na opakowaniu. Zazwyczaj wystarczy podsmażać je przez  6-8 minut, aż staną się chrupiące i rumiane. Do smażenia najlepiej wykorzystać olej rzepakowy lub masło klarowane. Przed smażeniem paluszków nie rozmrażamy –  wykładamy je na rozgrzany tłuszcz od razu po wyjęciu z zamrażarki.

3. SPOSÓB PODANIA:

Danie podajemy z pokrojonym w ćwiartki ogórkiem kiszonym, a paluszki rybne skrapiamy cytryną. Smacznego! 

Zapraszam po więcej inspirujących przepisów z pyzami ziemniaczanymi.

Wpadnijcie również na mojego Facebooka i Instagram.

SKOMENTUJ:
pyzy-z-koperkiem
SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.