Ten przepis to doskonały dowód na to, że wystarczy tylko kilka składników, aby wyczarować pyszny i błyskawiczny obiad. Pyzy ziemniaczane polane masłem z koperkiem podałam z paluszkami rybnymi i ogórkiem kiszonym domowej roboty. Takie danie świetnie sprawdzi się, kiedy nie macie czasu gotować.
Jedzenie w 15 minut – z zegarkiem w ręku!
1. PYZY ZIEMNIACZANE:
Pyzy ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy i gotujemy 7 minut od momentu wypłynięcia. Wyławiamy łyżką cedzakową. Następnie obtaczamy w świeżym koperku i 2 łyżkach rozpuszczonego masła klarowanego.
2. PALUSZKI RYBNE:
Paluszki rybne smażymy według instrukcji podanej na opakowaniu. Zazwyczaj wystarczy podsmażać je przez 6-8 minut, aż staną się chrupiące i rumiane. Do smażenia najlepiej wykorzystać olej rzepakowy lub masło klarowane. Przed smażeniem paluszków nie rozmrażamy – wykładamy je na rozgrzany tłuszcz od razu po wyjęciu z zamrażarki.
3. SPOSÓB PODANIA:
Danie podajemy z pokrojonym w ćwiartki ogórkiem kiszonym, a paluszki rybne skrapiamy cytryną. Smacznego!


