Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > PYZY ZIEMNIACZANE Z MIĘSEM PODANE ZE SMAŻONĄ FASOLĄ Z TYMIANKIEM

PYZY ZIEMNIACZANE Z MIĘSEM PODANE ZE SMAŻONĄ FASOLĄ Z TYMIANKIEM

Proste i treściwe danie doskonałe na zimowe dni. Delikatny smak fasoli postanowiłam przełamać aromatycznym tymiankiem i kwaskowymi kaparami. Jeżeli nie jecie mięsa, smażona fasola z tymiankiem i kaparami sprawdzi się również jako dodatek do klusek śląskich lub kopytek!
Sposób przygotowania
  1. FASOLA:

    Do głębokiego naczynia nalewamy wodę i rozpuszczamy w niej 3 łyżki soli. Dodajemy listki laurowe i fasolę. Namaczamy przez całą noc, a następnie odcedzamy. Do garnka nalewamy świeżą wodę, dodajemy 1 łyżkę soli, listki laurowe i fasolę. Gotujemy około 50-60 minut, aż fasola będzie miękka. Ponownie odcedzamy.

  2. PYZY ZIEMNIACZANE Z MIĘSEM:

    Pyzy ziemniaczane z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy i gotujemy 7 minut od momentu wypłynięcia. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  3. SMAŻONA FASOLA Z TYMIANKIEM:

    Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy pokrojoną w pióra cebulę ze szczyptą soli. Dodajemy ugotowaną fasolę i podsmażamy, aż delikatnie się zrumieni. Następnie dodajemy świeży i suszony tymianek oraz kapary. Wszystko razem podsmażamy.

  4. SPOSÓB PODANIA:

    Na patelni układamy ugotowane pyzy i wszystko razem mieszamy.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.