Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > PYZY ZIEMNIACZANE ZE STEKAMI Z KALAFIORA

PYZY ZIEMNIACZANE ZE STEKAMI Z KALAFIORA

Coś nam mówi, że dzięki temu przepisowi pokochacie kalafiora. Steki są w środku idealnie miękkie, a na zewnątrz lekko chrupiące. Do tego pyzy ziemniaczane podsmażone z pomidorkami koktajlowymi i pyszny bezglutenowy obiad gotowy!
Sposób przygotowania
  1. STEKI Z KALAFIORA:

    Kalafiora myjemy, osuszamy i kroimy w grube plastry. Do miseczki wlewamy olej i sos sojowy. Dosypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Następnie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy gałązki lubczyku, na nich plastry kalafiora i nacieramy je marynatą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (góra-dół) około 30 minut.

  2. PYZY ZIEMNIACZANE:

    Pyzy ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy. Gotujemy 7 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Każdą z pyz kroimy na 4 części. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę z odrobiną soli. Dodajemy pyzy ziemniaczane, a następnie połówki pomidorków koktajlowych. Smażymy wszytko kilka minut. Na koniec dodajemy listki bazylii.

  3. PODANIE:

    Plastry kalafiora podajemy z podsmażonymi pyzami i świeżymi listkami bazylii.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.