Składniki
Przygotowanie
--GULASZ:
Niewielką ilość oleju rozgrzewamy w garnku i podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy boczek się zrumieni, dodajemy wołowinę, zwiększamy ogień i obsmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie dorzucamy pokrojoną w grube plastry marchew oraz paprykę pokrojoną w dużą kostkę. Dodajemy wszystkie przyprawy: do gulaszu, czosnek granulowany, rozmaryn, cząber, wędzoną paprykę, słodką paprykę, ziele angielskie, jałowiec i listki laurowe. Wlewamy bulion i pulpę pomidorową. Wszystko mieszamy, a następnie przykrywamy i gotujemy na niedużym ogniu około 90 minut, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
--GNOCCHI ZIEMNIACZANE:
Gnocchi ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Solimy i wrzucamy zamrożone gnocchi. Energicznie mieszamy. Gdy tylko wypłyną na powierzchnię, wyławiamy łyżką cedzakową.
--SPOSÓB PODANIA:
Gnocchi podajemy z gulaszem, posypujemy parmezanem i posiekaną natką pietruszki.