GNOCCHI Z GULASZEM PAPRYKOWO-POMIDOROWYM I PARMEZANEM

  • Gotowanie


    120 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3-4

Składniki

Przygotowanie

    --GULASZ:

    Niewielką ilość oleju rozgrzewamy w garnku i podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy boczek się zrumieni, dodajemy wołowinę, zwiększamy ogień i obsmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie dorzucamy pokrojoną w grube plastry marchew oraz paprykę pokrojoną w dużą kostkę. Dodajemy wszystkie przyprawy: do gulaszu, czosnek granulowany, rozmaryn, cząber, wędzoną paprykę, słodką paprykę, ziele angielskie, jałowiec i listki laurowe. Wlewamy bulion i pulpę pomidorową. Wszystko mieszamy, a następnie przykrywamy i gotujemy na niedużym ogniu około 90 minut, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

    --GNOCCHI ZIEMNIACZANE:

    Gnocchi ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Solimy i wrzucamy zamrożone gnocchi. Energicznie mieszamy. Gdy tylko wypłyną na powierzchnię, wyławiamy łyżką cedzakową.

    --SPOSÓB PODANIA:

    Gnocchi podajemy z gulaszem, posypujemy parmezanem i posiekaną natką pietruszki.