Przepis

GNOCCHI Z JARMUŻEM, PESTO I ZIELONYM GROSZKIEM

0 3472

Gnocchi ziemniaczane - tradycyjne włoskie kluseczki zagościły już w moim domu na stałe. Możemy podawać je z samym masłem, mielonym pieprzem i parmezanem lub, podobnie jak makaron, z dodatkiem najróżniejszych sosów i warzyw. Dziś zdecydowałam się na gnocchi zielone, czyli podane z jarmużem, bazyliowym pesto, zielonym groszkiem i pistacjami.

  • Gotowanie


    35 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3-4

Składniki

  • Dodatkowo:

Przygotowanie

  1. GNOCCHI ZIEMNIACZANE:

    Gnocchi ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone gnocchi. Energicznie mieszamy i gotujemy na dużym ogniu. Gnocchi wyławiamy łyżką cedzakową, gdy tylko wypłyną na powierzchnię.

  2. GROSZEK:

    Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożony groszek i gotujemy około 5 minut.

  3. JARMUŻ:

    Jarmuż dokładnie myjemy i usuwamy twarde łodygi (środek liścia). Dzielimy na mniejsze części, a następnie wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 4-5 minut.

  4. SMAŻENIE:

    Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy ugotowane gnocchi, groszek, jarmuż i pesto. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą.

  5. SPOSÓB PODANIA:

    Danie wykładamy na talerze. Posypujemy parmezanem i grubo siekanymi pistacjami.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.