Składniki
Dodatkowo:
Przygotowanie
--GNOCCHI ZIEMNIACZANE:
Gnocchi ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone gnocchi. Energicznie mieszamy i gotujemy na dużym ogniu. Gnocchi wyławiamy łyżką cedzakową, gdy tylko wypłyną na powierzchnię.
--GROSZEK:
Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożony groszek i gotujemy około 5 minut.
--JARMUŻ:
Jarmuż dokładnie myjemy i usuwamy twarde łodygi (środek liścia). Dzielimy na mniejsze części, a następnie wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 4-5 minut.
--SMAŻENIE:
Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy ugotowane gnocchi, groszek, jarmuż i pesto. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą.
--SPOSÓB PODANIA:
Danie wykładamy na talerze. Posypujemy parmezanem i grubo siekanymi pistacjami.