Przepis

GNOCCHI Z SOSEM Z SERA MASCARPONE I SZPINAKIEM

0 4278

Gnocchi, czyli tradycyjne włoskie kluseczki ziemniaczane podane z sosem z sera mascarpone i szpinakiem to pyszne i pożywne danie, które przygotujecie w zaledwie w 20 minut. Przygotowałam dla Was przepis, który mimo swojej prostoty, zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia! Moja rada: przygotujcie podwójną porcję sosu i wykorzystajcie go następnym razem jako dodatek do ulubionego makaronu.

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2-3

Składniki

Przygotowanie

  1. SOS:

    Na oliwie podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy szpinak i smażymy do momentu aż listki „zwiędną”. Dodajemy ser mascarpone. Doprawiamy gałką muszkatołową, szczyptą soli i czarnym pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i ściągamy z ognia.

  2. GNOCCHI ZIEMNIACZANE:

    Gnocchi ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Solimy i wrzucamy zamrożone gnocchi. Energicznie mieszamy. Gdy tylko wypłyną na powierzchnię, wyławiamy łyżką cedzakową. Dodajemy do sosu i delikatnie mieszamy.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Gnocchi w sosie wykładamy na talerze i posypujemy twardym serem.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.