GNOCCHI Z SOSEM Z SERA MASCARPONE I SZPINAKIEM

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2-3

Składniki

Przygotowanie

    --SOS:

    Na oliwie podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy szpinak i smażymy do momentu aż listki „zwiędną”. Dodajemy ser mascarpone. Doprawiamy gałką muszkatołową, szczyptą soli i czarnym pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i ściągamy z ognia.

    --GNOCCHI ZIEMNIACZANE:

    Gnocchi ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Solimy i wrzucamy zamrożone gnocchi. Energicznie mieszamy. Gdy tylko wypłyną na powierzchnię, wyławiamy łyżką cedzakową. Dodajemy do sosu i delikatnie mieszamy.

    --SPOSÓB PODANIA:

    Gnocchi w sosie wykładamy na talerze i posypujemy twardym serem.