GNOCCHI Z ZIELONYM PESTO Z BAZYLII, ORZECHÓW WŁOSKICH I GORGONZOLI
Opis
Przygotowanie
GNOCCHI:
Gnocchi wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i podsmażamy ok. 2 minuty od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy 100 ml wody i parujemy pod przykryciem ok. 3 minuty. Na koniec zdejmujemy pokrywkę i gotujemy do momentu, aż cała woda wyparuje.
SOS PESTO:
Orzechy lekko prażymy na suchej patelni. Następnie listki bazylii, czosnek, gorgonzolę i uprażone orzechy miksujemy w blenderze. Po wstępnym zmiksowaniu dodajemy oliwę i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Solimy do smaku.
WSKAZÓWKI:
* Gnocchi można też ugotować. Wrzucamy włoskie kopytka do posolonego wrzątku. Po wypłynięciu na powierzchnię kluski są gotowe.