GRILLOWANE PIEROGI Z MIĘSEM PODANE NA CUKINII
Oto pomysł na nietypowe danie z grilla, którym zaskoczycie przyjaciół. Pierogi możecie przygotować również na patelni grillowej. Całość podana jest z sałatą z lekkim dressingiem. Zrobicie sos jeszcze szybciej, jeśli wszystkie jego składniki dodacie do słoika, a następnie szczelnie zamkniecie i mocno wstrząśniecie. Gotowe! 🙂
Przygotowanie
PIEROGI Z MIĘSEM:
Pierogi z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, solimy i wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy na niedużym ogniu 12 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową. Możemy polać małą ilością oliwy z oliwek.
WARZYWA:
W międzyczasie, gdy pierogi się gotują, przygotowujemy warzywa. Myjemy cukinię i liście sałaty. Cukinie przekrawamy na pół.
GRILLOWANIE:
Ugotowane pierogi oraz cukinie układamy na grillu. Opiekamy z obu stron.
DRESSING:
Aby przygotować dressing wystarczy wszystkie składniki (musztardę, oliwę, syrop klonowy, sos sojowy i sok z cytryny) przełożyć do wysokiej szklanki i bardzo dokładnie wymieszać.
PODANIE
Na talerz wykładamy sałatę, polewamy ją dressingiem, układamy połówki grillowanej cukini i pierogi z mięsem. Całość dania dekorujemy kiełkami słonecznika i pomidorkami koktajlowymi.