Przepis

GRILLOWANE PIEROGI Z MIĘSEM PODANE NA CUKINII

0 8900

Oto pomysł na nietypowe danie z grilla, którym zaskoczycie przyjaciół. Pierogi możecie przygotować również na patelni grillowej. Całość podana jest z sałatą z lekkim dressingiem. Zrobicie sos jeszcze szybciej, jeśli wszystkie jego składniki dodacie do słoika, a następnie szczelnie zamkniecie i mocno wstrząśniecie. Gotowe! 🙂

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3

Składniki

Przygotowanie

  1. PIEROGI Z MIĘSEM:

    Pierogi z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, solimy i wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy na niedużym ogniu 12 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową. Możemy polać małą ilością oliwy z oliwek.

  2. WARZYWA:

    W międzyczasie, gdy pierogi się gotują, przygotowujemy warzywa. Myjemy cukinię i liście sałaty. Cukinie przekrawamy na pół.

  3. GRILLOWANIE:

    Ugotowane pierogi oraz cukinie układamy na grillu. Opiekamy z obu stron.

  4. DRESSING:

    Aby przygotować dressing wystarczy wszystkie składniki (musztardę, oliwę, syrop klonowy, sos sojowy i sok z cytryny) przełożyć do wysokiej szklanki i bardzo dokładnie wymieszać.

  5. PODANIE

    Na talerz wykładamy sałatę, polewamy ją dressingiem, układamy połówki grillowanej cukini i pierogi z mięsem. Całość dania dekorujemy kiełkami słonecznika i pomidorkami koktajlowymi.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.