Składniki
Przygotowanie
--PIEROGI Z MIĘSEM:
Pierogi z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, solimy i wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy na niedużym ogniu 12 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową. Możemy polać małą ilością oliwy z oliwek.
--WARZYWA:
W międzyczasie, gdy pierogi się gotują, przygotowujemy warzywa. Myjemy cukinię i liście sałaty. Cukinie przekrawamy na pół.
--GRILLOWANIE:
Ugotowane pierogi oraz cukinie układamy na grillu. Opiekamy z obu stron.
--DRESSING:
Aby przygotować dressing wystarczy wszystkie składniki (musztardę, oliwę, syrop klonowy, sos sojowy i sok z cytryny) przełożyć do wysokiej szklanki i bardzo dokładnie wymieszać.
--PODANIE
Na talerz wykładamy sałatę, polewamy ją dressingiem, układamy połówki grillowanej cukini i pierogi z mięsem. Całość dania dekorujemy kiełkami słonecznika i pomidorkami koktajlowymi.