Przepis

KARTACZE Z MIĘSEM PODANE Z GRILLOWANYM KOZIM SEREM I ŻURAWINĄ

0 4165

Sprawdzone i zawsze trafione połączenie topiącego się sera koziego, żurawiny i orzechów włoskich, podane z kartaczami z mięsem. Szybko się przygotowuje i smakuje znakomicie. Zamiast rukoli możecie użyć roszponki, cykorii lub kiełków rzodkiewki czy lucerny. Opcjonalnie całe danie skropcie odrobiną oliwy. Smacznego! 🙂

  • Gotowanie


    25 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

  1. KARTACZE Z MIĘSEM:

    Kartacze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kartacze. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię, gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową. Zostawiamy na 3-4 minuty do przestygnięcia, a następnie kroimy w grubsze plastry.

  2. SER KOZI:

    Rozgrzewamy patelnię grillową lub grill elektryczny. Roladę z koziego sera kroimy w grube plastry. Na rozgrzany grill kładziemy papier do pieczenia i układamy plastry sera koziego. Przypiekamy z obu stron przez około 2-3 minuty. Podpieczony ser ściągamy z ognia razem z papierem i czekamy około 2 minuty do momentu aż odrobinę stężeje.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Na talerzach układamy rukolę, plastry kartaczy i kozi ser. Dodajemy żurawinę i posypujemy grubo siekanymi orzechami włoskimi.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.