Składniki
Przygotowanie
--KARTACZE Z MIĘSEM:
Kartacze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kartacze. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię, gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową. Zostawiamy na 3-4 minuty do przestygnięcia, a następnie kroimy w grubsze plastry.
--SER KOZI:
Rozgrzewamy patelnię grillową lub grill elektryczny. Roladę z koziego sera kroimy w grube plastry. Na rozgrzany grill kładziemy papier do pieczenia i układamy plastry sera koziego. Przypiekamy z obu stron przez około 2-3 minuty. Podpieczony ser ściągamy z ognia razem z papierem i czekamy około 2 minuty do momentu aż odrobinę stężeje.
--SPOSÓB PODANIA:
Na talerzach układamy rukolę, plastry kartaczy i kozi ser. Dodajemy żurawinę i posypujemy grubo siekanymi orzechami włoskimi.