Przepis

KARTACZE Z MIĘSEM PODANE Z SAŁATKĄ Z ZIELONYCH OGÓRKÓW

0 5988

Bezglutenowa przystawka w postaci kartaczy z mięsem w towarzystwie sałatki z krótko piklowanych ogórków z papryczką chili. To proste i pomysłowe danie, którym zaskoczycie gości.

  • Gotowanie


    40 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

  1. SAŁATKI Z OGÓRKÓW:

    Do wysokiego słoika nalewany przegotowaną chłodną wodę. Dodajemy ocet jabłkowy, sól, cukier trzcinowy, pieprz czarny, listki laurowe, ziele angielskie, pokrojony w paski czosnek oraz chili. Dokładnie mieszamy, aż sól i cukier się rozpuszczą. Ogórka obieramy kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do wcześniej przygotowanej zalewy i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.

  2. KARTACZE Z MIĘSEM JAWO:

    Kartacze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kartacze. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Kartacze podajemy z naszą sałatką z krótko piklowanych ogórków. Jeśli lubimy ostre smaki, możemy posypać ją świeżym chili.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.