Przepis

KARTACZE Z MIĘSEM I GOTOWANYM NA PARZE BROKUŁEM

0 9001

Kartacze z mięsem i gotowanym na parze brokułem podane z sosem sojowym i sezamem to pomysł na lekki, wiosenny obiad. 

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

  1. KARTACZE:

    W dużym garnku zagotowujemy posoloną wodę. Wrzucamy zamrożone kartacze z mięsem Jawo, nie przerywamy wrzenia i nie mieszamy. Od momentu wypłynięcia kartaczy na powierzchnię wody, gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 7 minut. Ugotowane kluski wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. BROKUŁ:

    W międzyczasie przygotowujemy brokuła. Dzielimy go na różyczki, myjemy i układamy w koszyczku do gotowania na parze. Posypujemy odrobiną soli i gotujemy około 6 min. Sprawdzamy wykałaczką czy jest już miękki.

  3. PODANIE:

    Kartacze układamy na talerzu i posypujemy szczypiorkiem, obok kładziemy ugotowanego brokuła skrapiamy go sosem sojowym i posypujemy sezamem.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.