KARTACZE Z MIĘSEM I GOTOWANYM NA PARZE BROKUŁEM

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

    --KARTACZE:

    W dużym garnku zagotowujemy posoloną wodę. Wrzucamy zamrożone kartacze z mięsem Jawo, nie przerywamy wrzenia i nie mieszamy. Od momentu wypłynięcia kartaczy na powierzchnię wody, gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 7 minut. Ugotowane kluski wyławiamy łyżką cedzakową.

    --BROKUŁ:

    W międzyczasie przygotowujemy brokuła. Dzielimy go na różyczki, myjemy i układamy w koszyczku do gotowania na parze. Posypujemy odrobiną soli i gotujemy około 6 min. Sprawdzamy wykałaczką czy jest już miękki.

    --PODANIE:

    Kartacze układamy na talerzu i posypujemy szczypiorkiem, obok kładziemy ugotowanego brokuła skrapiamy go sosem sojowym i posypujemy sezamem.