Przepis

KARTACZE Z MIĘSEM Z OKRASĄ Z BOCZKU I CEBULKI

0 4658

Kartacze z mięsem podane z okrasą z boczku i cebulki to idealny pomysł na szybki i sycący obiad dla całej rodziny. Dzięki gotowym kartaczom, przygotowanie potrawy zajmie Wam zaledwie kilka minut, a połączenie mięsnego farszu, chrupiącego boczku i cebulki z dodatkiem śmietany i chrzanu sprawi, że danie będzie naprawdę aromatyczne i smakowite. Do tego trochę sałaty i kiełków, które są dla mnie zawsze idealnym uzupełnieniem posiłku. Zapraszam!

  • Gotowanie


    25 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2-3

Składniki

Przygotowanie

  1. KARTACZE:

    Kartacze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kartacze. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię, gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową.

  2. OKRASA:

    Pokrojony boczek wrzucamy na rozgrzaną patelnię, smażymy, aż się zrumieni. Dodajemy pokrojoną w pióra cebulę, zmniejszamy ogień i smażymy powoli, aż cebula zmięknie. Do miseczki przelewamy śmietanę, dodajemy chrzan i dokładnie mieszamy.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Na talerzu układamy miks sałat i polewamy śmietaną z chrzanem. Układamy kartacze, dodajemy cebulę z boczkiem, posypujemy szczypiorkiem i kiełkami.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.