Przepis

KLUSKI LENIWE Z SEREM Z KREMEM SEROWYM Z MAKIEM

2 7365

Ten obiad zrobicie w mgnieniu oka – raz, dwa i gotowe! Kluski radzimy zrobić od razu z podwójnej porcji, bo na pewno będą prośby o dokładkę.

  • Gotowanie


    15 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

  1. KLUSKI LENIWE

    Do osolonej wrzącej wody wrzucamy zamrożone kluski leniwe i gotujemy na niedużym ogniu 6 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową. Przekładamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy na maśle około 2 minuty z każdej strony.

  2. KREM SEROWY

    Do miski dajemy ser mascarpone, śmietankę, mak i dokładnie mieszamy. Podsmażone kluski przekładamy na talerz, posypujemy żurawiną i podajemy z serkiem z makiem.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.