Przepis

KLUSKI NA PARZE PODANE Z SZYBKĄ SAŁATKĄ Z GRILLOWANYM SEREM HALLOUMI, POMIDORAMI I MIĘTĄ

0 1985

Dojrzewające w słońcu pomidory, do tego świeża mięta i skrzypiący pod zębami grillowany ser halloumi – brzmi jak esencja letniej, prostej kuchni! To pyszne trio uzupełniłam doskonale znanymi kluskami na parze od Jawo, a w efekcie powstało lekkie, szybkie i smaczne danie dla całej rodziny, które przygotujecie w zaledwie 20 minut!

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    6

Składniki

Przygotowanie

  1. KLUSKI NA PARZE:

    Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Zamrożone kluski układamy na sitku. Podgrzewamy na parze pod przykryciem 4 minuty. Wykładamy na talerz i zostawiamy do przestygnięcia. Przekrawamy na pół i grillujemy, aż kluski się zrumienią.

  2. SAŁATKA:

    Ser halloumi kroimy na plastry i grillujemy z obu stron. Pozostawiamy do ostygnięcia i kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do sera. Sałatkę polewamy oliwą z oliwek i skrapiamy sokiem z limonki. Dodajemy posiekane listki mięty. Całość mieszamy.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Sałatkę nakładamy na podpieczone kluski na parze. Danie możemy ozdobić świeżymi listkami mięty.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.