Przepis

KLUSKI NA PARZE PODPIECZONE NA GRILLU

9 2986

Podpiekane kluski z masłem czosnkowym, serem halloumi, ananasem i roszponką, czyli wegetariańska przekąska na weekendowe grillowanie z przyjaciółmi.

  • Gotowanie


    40 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3

Składniki

Przygotowanie

  1. MASŁO ZIOŁOWE:

    Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystko wkładamy do miseczki, dodajemy miękkie masło, zioła włoskie i trochę soli. Bardzo dokładnie mieszamy wszystkie składniki.

  2. KLUSKI NA PARZE:

    Kluski przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, wstawiamy koszyczek do gotowania na parze, układamy kluski i parujemy 4 minuty pod przykryciem. Przekładamy na talerz i pozostawiamy na około 10 minut do ostygnięcia.

  3. GRILLOWANIE:

    W międzyczasie, gdy kluski stygną, kroimy ser halloumi na plastry około 1 cm grubości oraz ananasa również tej samej grubości. Każdą kluskę dzielimy na 4 części. Mini kluskowe kanapeczki smarujemy masłem czosnkowym. Kluski, ser halloumi oraz ananasa układamy na grillu i podpiekamy z obu stron.

  4. PODANIE:

    Podajemy z roszponką, pomidorkami koktajlowymi i papryką.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.