Przepis

KLUSKI NA PARZE Z AJWAREM I GRILLOWANYM SEREM HALLOUMI

1 11115

Jeśli szukacie szybkiego i smacznego przepisu na danie z klusek na parze, to ten przepis z ajwarem i grillowanym serem halloumi na pewno Was zainteresuje. Wystarczy kilka naprawdę prostych kroków, aby w krótkim czasie przygotować pyszne i aromatyczne danie, które zadowoli niejedno podniebienie

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    6

Składniki

Przygotowanie

  1. KLUSKI NA PARZE:

    Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Zamrożone kluski układamy na sitku. Podgrzewamy na parze pod przykryciem 4 minuty. Wykładamy na talerz i zostawiamy do przestygnięcia.

  2. SPOSÓB PODANIA:

    Ser kroimy w grube plastry i smażymy na patelni grillowej. Orzechy i nasiona siekamy. Każdą z klusek przecinamy na pół, a następnie smarujemy ajwarem, układamy liście roszponki, ser halloumi i posypujemy mixem orzechów i nasion.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.