Przepis

KLUSKI NA PARZE Z HUMMUSEM, SEREM FETA I ŚWIEŻYMI WARZYWAMI

1 1304

Miękkie kluski na parze z aromatycznym hummusem i fetą i warzywami. To idealna przekąska do zabrania ze sobą na piknik, zamiast tradycyjnego pieczywa. Jeśli macie ochotę i więcej czasu, możecie zrobić hummus sami, tak jak w tym przepisie: klik.  

  • Gotowanie


    25 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2-3

Składniki

Przygotowanie

  1. KLUSKI NA PARZE:

    Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zamrożone kluski układamy na sitku. Podgrzewamy na parze pod przykryciem przez 4 minuty. Gotowe kluski pozostawiamy do przestygnięcia.

  2. PODANIE:

    Kluski przekrawamy na pół, smarujemy hummusem, układamy sałatę, kawałki fety, plastry pomidora i ogórka. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem, suszonym oregano i czarnym sezamem.

  3. kluski na parze

    kluski na parze

    kluski na parze

    kluski na parze

    kluski na parze

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.