Przepis

KLUSKI NA PARZE Z PASTĄ JAJECZNĄ I AWOKADO

3 5520

Wiosenna pasta jajeczna to przekąska, bez której nie wyobrażamy sobie wielkanocnego śniadania. Tym razem proponujemy przygotować ją z awokado i podać na delikatnych kluskach na parze.

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

  1. PASTA JAJECZNA:

    Jajka gotujemy na twardo, obieramy i zostawiamy do przestygnięcia. Następnie siekamy drobno jajka i cebulę. Dodajemy sól, pieprz, majonez, musztardę francuską, oliwę, sok z cytryny, pokrojone w kostkę awokado, posiekany szczypiorek i kapary. Całość delikatnie mieszamy.

  2. KLUSKI NA PARZE:

    Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Na sitku układamy zamrożone kluski i podgrzewamy na parze pod przykryciem 4 minuty. Ostrożnie zdejmujemy kluski z sitka i odstawiamy do przestygnięcia.

  3. SPOSÓB PODANIA :

    Przestudzone kluski na parze kroimy na 4 części. Nakładamy pastę jajeczną. Posypujemy odrobiną wędzonej papryki i dekorujemy szczypiorkiem.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.