Składniki
Przygotowanie
--PASTA JAJECZNA:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i zostawiamy do przestygnięcia. Następnie siekamy drobno jajka i cebulę. Dodajemy sól, pieprz, majonez, musztardę francuską, oliwę, sok z cytryny, pokrojone w kostkę awokado, posiekany szczypiorek i kapary. Całość delikatnie mieszamy.
--KLUSKI NA PARZE:
Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Na sitku układamy zamrożone kluski i podgrzewamy na parze pod przykryciem 4 minuty. Ostrożnie zdejmujemy kluski z sitka i odstawiamy do przestygnięcia.
--SPOSÓB PODANIA :
Przestudzone kluski na parze kroimy na 4 części. Nakładamy pastę jajeczną. Posypujemy odrobiną wędzonej papryki i dekorujemy szczypiorkiem.