KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM NA MAKARONIE CUKINIOWYM

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

    --KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM JAWO:

    Kluski śląskie z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kluski. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 8 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową. Przekrawamy kluski na połówki.

    --MAKARON CUKINIOWY:

    W międzyczasie dokładnie myjemy cukinię i za pomocą nożyka do julienne robimy cukiniowe „spaghetti”.

    --SPOSÓB PODANIA:

    Na talerzu układamy cukinię, skrapiamy ją oliwą i oprószamy solą i pieprzem. Na makaronie cukiniowym układamy połówki klusek śląskich z mięsem. Danie możemy udekorować kiełkami, młodymi listkami lub posiekaną natką.