Przepis

Chcesz spróbować przepis z knedlami robionymi od podstaw? Przepis dostępny jest tu: DOMOWE KNEDLE

KNEDLE JAWO ZE ŚLIWKAMI Z BUŁKĄ TARTĄ I SŁODKĄ ŚMIETANKĄ

1 890

Są smaki, które nieodmiennie kojarzą się z domową kuchnią, bliskością i szczęściem. Tak jak mięciutkie knedle ze śliwkami węgierkami. Przygotowaliśmy dla Was dwie propozycje tego dania: bardziej czasochłonna wersja z przygotowaniem knedli "od zera" i wersja dla tych, którzy mają nieco mniej czasu - z użyciem gotowych, ręcznie robionych knedli ze śliwkami Jawo. Obie wersje przepyszne!

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Opis

Chcesz spróbować przepis z knedlami robionymi od podstaw? Przepis dostępny jest tu: DOMOWE KNEDLE

Składniki

Przygotowanie

  1. KNEDLE ZE ŚLIWKAMI JAWO:

    Knedle przygotowujemy według wskazówek producenta. Wrzucamy pojedynczo zamrożone knedle do osolonego wrzątku, a następnie gotujemy je 7 minut od momentu wypłynięcia. Ugotowane knedle wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. BUŁKA TARTA:

    W rondelku roztapiamy masło, dodajemy bułkę tatrą i doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Bułkę wykładamy na ugotowane knedle.

  3. ŚMIETANA:

    W miseczce mieszamy ze sobą śmietanę, cukier w wanilią i cukier trzcinowy, a następnie polewamy nią knedle z bułką tartą. Na koniec posypujemy całość szczyptą cynamonu.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.