KNEDLE JAWO ZE ŚLIWKAMI Z BUŁKĄ TARTĄ I SŁODKĄ ŚMIETANKĄ

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

    --KNEDLE ZE ŚLIWKAMI JAWO:

    Knedle przygotowujemy według wskazówek producenta. Wrzucamy pojedynczo zamrożone knedle do osolonego wrzątku, a następnie gotujemy je 7 minut od momentu wypłynięcia. Ugotowane knedle wyławiamy łyżką cedzakową.

    --BUŁKA TARTA:

    W rondelku roztapiamy masło, dodajemy bułkę tatrą i doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Bułkę wykładamy na ugotowane knedle.

    --ŚMIETANA:

    W miseczce mieszamy ze sobą śmietanę, cukier w wanilią i cukier trzcinowy, a następnie polewamy nią knedle z bułką tartą. Na koniec posypujemy całość szczyptą cynamonu.