Przepis

NALEŚNIKI Z JABŁKAMI PODANE Z RABARBAREM I KOKOSOWĄ BITĄ ŚMIETANĄ

1 543

Czy może być coś lepszego niż zrumienione na złoto chrupiące naleśniki z jabłkami, podane z rabarbarem aromatyzowanym sokiem jabłkowym i cynamonem, przykryte lekką kokosową bitą śmietaną? Chyba nie… Zrobienie kokosowej bitej śmietany jest równie proste jak ubicie tradycyjnej śmietanki z mleka krowiego. Wystarczy dobrej jakości schłodzone mleko kokosowe zmiksować mikserem, aż będzie puszyste. Cały przepis zrobicie w mniej niż w 25 minut. Powodzenia i dajcie znać, jak Wam smakowało.

  • Gotowanie


    25 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

  1. RABARBAR:

    Rabarbar myjemy i obieramy. Łodygi kroimy na cienkie plasterki i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy razem z sokiem jabłkowym, cukrem trzcinowym i cynamonem, aż rabarbar zmięknie. Odstawiamy do przestygnięcia.

  2. BITA ŚMIETANA KOKOSOWA:

    Oddzielamy gęstą część mleka kokosowego (puszka mleka powinna być schłodzona w lodówce przez około 24 godziny), dodajemy do niej cukier z wanilią i krótko miksujemy.

  3. NALEŚNIKI Z JABŁKAMI:

    Naleśniki przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone naleśniki podsmażamy na patelni z masłem około 2-3 minuty z każdej strony, by naleśnik nabrał złotego koloru.

  4. SPOSÓB PODANIA:

    Na talerze wykładamy ciepłe naleśniki, na ich wierzch dodajemy przestudzony rabarbar. Danie posypujemy orzechami włoskimi i borówkami, na koniec dodając kleksy kokosowej śmietanki. Talerz możemy udekorować jadalnymi kwiatami.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.