NALEŚNIKI Z JABŁKAMI PODANE Z RABARBAREM I KOKOSOWĄ BITĄ ŚMIETANĄ

  • Gotowanie


    25 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

    --RABARBAR:

    Rabarbar myjemy i obieramy. Łodygi kroimy na cienkie plasterki i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy razem z sokiem jabłkowym, cukrem trzcinowym i cynamonem, aż rabarbar zmięknie. Odstawiamy do przestygnięcia.

    --BITA ŚMIETANA KOKOSOWA:

    Oddzielamy gęstą część mleka kokosowego (puszka mleka powinna być schłodzona w lodówce przez około 24 godziny), dodajemy do niej cukier z wanilią i krótko miksujemy.

    --NALEŚNIKI Z JABŁKAMI:

    Naleśniki przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone naleśniki podsmażamy na patelni z masłem około 2-3 minuty z każdej strony, by naleśnik nabrał złotego koloru.

    --SPOSÓB PODANIA:

    Na talerze wykładamy ciepłe naleśniki, na ich wierzch dodajemy przestudzony rabarbar. Danie posypujemy orzechami włoskimi i borówkami, na koniec dodając kleksy kokosowej śmietanki. Talerz możemy udekorować jadalnymi kwiatami.