Składniki
Przygotowanie
--RABARBAR:
Rabarbar myjemy i obieramy. Łodygi kroimy na cienkie plasterki i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy razem z sokiem jabłkowym, cukrem trzcinowym i cynamonem, aż rabarbar zmięknie. Odstawiamy do przestygnięcia.
--BITA ŚMIETANA KOKOSOWA:
Oddzielamy gęstą część mleka kokosowego (puszka mleka powinna być schłodzona w lodówce przez około 24 godziny), dodajemy do niej cukier z wanilią i krótko miksujemy.
--NALEŚNIKI Z JABŁKAMI:
Naleśniki przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone naleśniki podsmażamy na patelni z masłem około 2-3 minuty z każdej strony, by naleśnik nabrał złotego koloru.
--SPOSÓB PODANIA:
Na talerze wykładamy ciepłe naleśniki, na ich wierzch dodajemy przestudzony rabarbar. Danie posypujemy orzechami włoskimi i borówkami, na koniec dodając kleksy kokosowej śmietanki. Talerz możemy udekorować jadalnymi kwiatami.