Przepis

NALEŚNIKI Z SEREM PODANE Z GRILLOWANYMI BRZOSKWINIAMI I KARMELOWYMI ORZECHAMI LASKOWYMI

1 5474

Większość z nas grill kojarzy tylko z daniami wytrawnymi. A przecież na ruszt mogą trafić też różne owoce. Na przykład pod wpływem ognia niesamowitą przemianę przechodzą brzoskwinie. Stają się soczyste, słodkie i wprost rozpływają się w ustach. To łatwy sposób na stworzenie doskonałego dodatku do naleśników. Spróbujcie sami!

  • Gotowanie


    35 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3

Składniki

Przygotowanie

  1. KARMELIZOWANE ORZECHY LASKOWE:

    Do rondelka wlewamy wodę i dodajemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy do momentu, aż karmel zgęstnieje. Rondel zdejmujemy z ognia, dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Wykładamy orzechy na papier do pieczenia i pozostawiamy do ostygnięcia.

  2. NALEŚNIKI Z SEREM:

    Naleśniki z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone naleśniki podsmażamy z obu stron na patelni z ½ łyżki masła.

  3. GRILLOWANE BRZOSKWINIE:

    Brzoskwinie myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestkę. Grillujemy do momentu, aż owoc zmięknie i stanie się rozkosznie ciągnący.

  4. PODANIE:

    Naleśniki podajemy z brzoskwiniami, orzechami w karmelu, całość polewamy syropem klonowym i posypujemy płatkami róży.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.