NALEŚNIKI Z SEREM PODANE Z GRILLOWANYMI BRZOSKWINIAMI I KARMELOWYMI ORZECHAMI LASKOWYMI
Większość z nas grill kojarzy tylko z daniami wytrawnymi. A przecież na ruszt mogą trafić też różne owoce. Na przykład pod wpływem ognia niesamowitą przemianę przechodzą brzoskwinie. Stają się soczyste, słodkie i wprost rozpływają się w ustach. To łatwy sposób na stworzenie doskonałego dodatku do naleśników. Spróbujcie sami!
Przygotowanie
KARMELIZOWANE ORZECHY LASKOWE:
Do rondelka wlewamy wodę i dodajemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy do momentu, aż karmel zgęstnieje. Rondel zdejmujemy z ognia, dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Wykładamy orzechy na papier do pieczenia i pozostawiamy do ostygnięcia.
NALEŚNIKI Z SEREM:
Naleśniki z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone naleśniki podsmażamy z obu stron na patelni z ½ łyżki masła.
GRILLOWANE BRZOSKWINIE:
Brzoskwinie myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestkę. Grillujemy do momentu, aż owoc zmięknie i stanie się rozkosznie ciągnący.
PODANIE:
Naleśniki podajemy z brzoskwiniami, orzechami w karmelu, całość polewamy syropem klonowym i posypujemy płatkami róży.