Składniki
Przygotowanie
--KARMELIZOWANE ORZECHY LASKOWE:
Do rondelka wlewamy wodę i dodajemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy do momentu, aż karmel zgęstnieje. Rondel zdejmujemy z ognia, dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Wykładamy orzechy na papier do pieczenia i pozostawiamy do ostygnięcia.
--NALEŚNIKI Z SEREM:
Naleśniki z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone naleśniki podsmażamy z obu stron na patelni z ½ łyżki masła.
--GRILLOWANE BRZOSKWINIE:
Brzoskwinie myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestkę. Grillujemy do momentu, aż owoc zmięknie i stanie się rozkosznie ciągnący.
--PODANIE:
Naleśniki podajemy z brzoskwiniami, orzechami w karmelu, całość polewamy syropem klonowym i posypujemy płatkami róży.