Przepis

NALEŚNIKI Z SEREM PODANE Z PIECZONĄ GRUSZKĄ I ROZMARYNEM

0 6705

Halo łasuchy! Dziś przed Wami klasyczne naleśniki z serem w wersji „na bogato” – z gruszkami zapiekanymi na maśle z rozmarynem i miodem. Serwowane z malinami i lodami waniliowymi świetnie sprawdzą się jako deser lub słodki obiad, po którym możecie nie mieć już miejsca na nic więcej…

  • Gotowanie


    40 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4-6

Składniki

  • Dodatkowo:

Przygotowanie

  1. GRUSZKI:

    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i układamy na niej gałązki rozmarynu. Gruszki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Każdą z nich kroimy na 3 grube plastry, a następnie wykrawamy z nich gniazda nasienne. Tak przygotowane owoce wykładamy na blaszkę, polewamy miodem i posypujemy cynamonem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

  2. NALEŚNIKI Z SEREM:

    Naleśniki z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone naleśniki podsmażamy z obu stron na patelni z 1 łyżką masła.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Na naleśniki nakładamy upieczone gruszki. Każdą porcję podajemy z gałką lodów i dekorujemy świeżymi malinami.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.