NALEŚNIKI Z SEREM PODANE Z PIECZONĄ GRUSZKĄ I ROZMARYNEM

  • Gotowanie


    40 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4-6

Składniki

  • Dodatkowo:

Przygotowanie

    --GRUSZKI:

    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i układamy na niej gałązki rozmarynu. Gruszki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Każdą z nich kroimy na 3 grube plastry, a następnie wykrawamy z nich gniazda nasienne. Tak przygotowane owoce wykładamy na blaszkę, polewamy miodem i posypujemy cynamonem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

    --NALEŚNIKI Z SEREM:

    Naleśniki z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Rozmrożone naleśniki podsmażamy z obu stron na patelni z 1 łyżką masła.

    --SPOSÓB PODANIA:

    Na naleśniki nakładamy upieczone gruszki. Każdą porcję podajemy z gałką lodów i dekorujemy świeżymi malinami.