NALEŚNIKI Z SEREM Z CRUMBLE GRUSZKOWYM
Dziś mam dla Was niezwykle smakowitą propozycję, która rozpieści Wasze podniebienia i sprawi, że zapomnicie o codziennych troskach. Przedstawiam Wam przepis na naleśniki z serem z crumble gruszkowym. Ta prosta, ale niezwykle aromatyczna potrawa, zdobędzie Wasze serca od pierwszego kęsa! Połączenie soczystości gruszki, chrupkości crumble oraz delikatności naleśników tworzy smakowitą harmonię, która zapewni Wam niezapomniane wrażenia kulinarne. Możecie delektować się tym daniem jako doskonałym deserem po obiedzie lub jako sycącym, ale jednocześnie słodkim posiłkiem w ciągu dnia. Gotowi na wyjątkową przyjemność? Zapraszam do kuchni, razem odkryjmy magię tego rewelacyjnego dania!
Przygotowanie
CRUMBLE GRUSZKOWY:
Smarujemy masłem naczynia żaroodporne. Obieramy gruszki, kroimy w kostkę. Gruszki przekładamy do naczyń żaroodpornych zostawiając miejsce na naleśniki. Skrapiamy je sokiem z cytryny i polewamy miodem. Do dużej miski wsypujemy mąkę, cukier puder i dodajemy masło oraz ziarna wanilii. Zagniatamy kruszonkę. Posypujemy kruszonką wcześniej przygotowane gruszki. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni góra-dół. Pieczemy crumble gruszkowe około 35 minut.
NALEŚNIKI Z SEREM:
Na patelni roztapiamy łyżkę masła i podsmażamy z obu stron rozmrożone naleśniki z serem Jawo.
SPOSÓB PODANIA:
Podsmażone naleśniki układamy w naczyniach z crumble gruszkowym. Dodajemy łyżkę serka homogenizowanego, posypujemy cukrem różanym i dekorujemy listkami mięty.