Przepis

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM I AWOKADO

19 16138

Pełne pysznych składników naleśniki ze szpinakiem i jajkiem. Z dodatkiem ogórka, awokado, szynki, szczypiorku i serka śmietankowego. Sprawdzą się na weekendowe śniadanie. Do tego ładnie wyglądają na stole i zawsze szybko znikają. 🙂

  • Gotowanie


    25 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    6

Składniki

Przygotowanie

  1. DODATKI:

    Wszystkie warzywa myjemy, obieramy awokado i ogórka. Pomidorki przekrawamy na pół. Paprykę i awokado kroimy w paski, ogórka w plasterki, szczypiorek siekamy.

  2. NALEŚNIKI:

    Naleśniki wcześniej rozmrażamy, np. dzień wcześniej wieczorem wyjmujemy je z zamrażarki. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła. Rozkładamy naleśnika Jawo i podsmażamy około 2 minuty szpinakiem do góry. Ściągamy naleśnika z patelni, smarujemy dokładnie serkiem śmietankowym, układamy na środku plasterki szynki, jajko, paprykę, awokado, pomidorki koktajlowe, ogórek i posypujemy szczypiorkiem.

  3. PODANIE:

    Zawijamy naleśnika w kopertę, spinamy wykałaczkami. Boki naleśnika składamy do środka, zawijamy do góry również dół. Czynność powtarzamy z każdym naleśnikiem.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.