NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM I AWOKADO

  • Gotowanie


    25 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    6

Składniki

Przygotowanie

    --DODATKI:

    Wszystkie warzywa myjemy, obieramy awokado i ogórka. Pomidorki przekrawamy na pół. Paprykę i awokado kroimy w paski, ogórka w plasterki, szczypiorek siekamy.

    --NALEŚNIKI:

    Naleśniki wcześniej rozmrażamy, np. dzień wcześniej wieczorem wyjmujemy je z zamrażarki. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła. Rozkładamy naleśnika Jawo i podsmażamy około 2 minuty szpinakiem do góry. Ściągamy naleśnika z patelni, smarujemy dokładnie serkiem śmietankowym, układamy na środku plasterki szynki, jajko, paprykę, awokado, pomidorki koktajlowe, ogórek i posypujemy szczypiorkiem.

    --PODANIE:

    Zawijamy naleśnika w kopertę, spinamy wykałaczkami. Boki naleśnika składamy do środka, zawijamy do góry również dół. Czynność powtarzamy z każdym naleśnikiem.