Przepis

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM ZAPIEKANE Z SEREM CAMEMBERT

1 12111

Francuski camembert zapiekany ze świeżym tymiankiem i plasterkami czosnku to prawdziwa eksplozja smaku. Świetnym pomysłem na wyczarowanie z niego sycącego i szybkiego obiadu będzie zawinięcie go dodatkowo w naleśnikowe sakiewki ze szpinakiem. Brzmi i wygląda pysznie, a smakuje… sami sprawdźcie!

  • Gotowanie


    25 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3

Składniki

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE:

    Naleśniki rozmrażamy. Każdy naleśnik rozwijamy i zgarniamy farsz szpinakowy na środek. Na środku naleśnika układamy ser camembert. Posypujemy listkami tymianku i dodajemy 3-4 cienkie plasterki czosnku. Zawijamy ser w naleśnik. Kładziemy na kolejnym naleśniku łączeniem do dołu i ponownie zawijamy. Arkusz papieru do pieczenia skrapiamy wodą, odciskamy i układamy na nim naleśnik z camembertem, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Tę samą czynność powtarzamy z kolejnymi porcjami. Danie pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni (góra-dół). Upieczone naleśniki posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.