PIELMIENI WIEPRZOWO-WOŁOWE Z TAJSKIM SOSEM

  • Gotowanie


    25 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

    --SOS:

    W moździerzu ucieramy: szalotkę, czosnek, kolendrę, imbir, sól, mango i chili. Następnie dolewamy sok z limonki, pomarańczy, olej i ocet ryżowy. Wszystko dokładnie mieszamy.

    --PIELMIENI WIEPRZOWO-WOŁOWE:

    Pielmieni przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku.

    Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pielmieni. Mieszamy, gotujemy 8 minut od ponownego zawrzenia wody. Ugotowane pielmieni wyjmujemy łyżką cedzakową.

    --SPOSÓB PODANIA:

    Pielmieni posypujemy sezamem i podajemy z sosem. Danie możemy udekorować listkami kolendry.