Przepis

PIEROGI WIEJSKIE ZE SKWARKAMI, ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM

0 6354

W ofercie Jawo pojawiła się nowość - pierogi wiejskie! To świetna alternatywa dla uwielbianych w naszych domach klasycznych pierogów ruskich. Oszalałam na punkcie ich aromatycznego farszu ziemniaczano-cebulowego z dodatkiem skwarków z wędzonego boczku. Są tak smaczne, że nie potrzebują wielu dodatków – ja podaję je ze skwarkami, kwaśną śmietaną i szczypiorkiem. Propozycja wprost idealna dla miłośników tradycyjnych smaków!

  • Gotowanie


    15 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2-3

Składniki

Przygotowanie

  1. PIEROGI:

    Pierogi wiejskie przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi. Delikatnie mieszamy i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. SKWARKI:

    Boczek kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na suchej patelni, aż powstaną chrupiące skwarki.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Pierogi wykładamy na talerz i podajemy ze śmietaną, posiekanym szczypiorkiem i skwarkami.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.