Przepis

PIEROGI Z GRZYBAMI W WEGAŃSKIM ROSOLE

1 11132

Myśleliście, że rosół można zrobić tylko na mięsie? Wypróbujcie ten przepis, a szybko zmienicie zdanie! Niech na Waszym niedzielnym stole zagości wegańska wersja królowej domowych zup. Pełna warzyw, grzybów i rozgrzewających przypraw. Zanurzcie w niej pierogi z grzybowym nadzieniem i zachwyćcie domowników całkiem nowymi smakami.

  • Gotowanie


    4 godz
  • Poziom


    średni
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

  1. WEGAŃSKI ROSÓŁ:

    Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, obieramy i w całości dodajemy do garna wraz z przyprawami i wodą. Gotujemy na niedużym ogniu około 2,5 godziny. Przelewamy przez sitko i w razie potrzeby doprawiamy większą ilością sosu sojowego.

  2. PIEROGI Z GRZYBAMI:

    Pierogi z grzybami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi, gotujemy 10 minut na wolnym ogniu, w połowie czasu należy przemieszać. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  3. PODANIE:

    Zupę podajemy z pierogami, możemy dodać ugotowane marchewki z rosołu i posypać natką pietruszki.

  4. W przepisie zostały wykorzystane pierogi z grzybami Jawo:

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.