PIEROGI Z GRZYBAMI W WEGAŃSKIM ROSOLE

  • Gotowanie


    4 godz
  • Poziom


    średni
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

    --WEGAŃSKI ROSÓŁ:

    Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, obieramy i w całości dodajemy do garna wraz z przyprawami i wodą. Gotujemy na niedużym ogniu około 2,5 godziny. Przelewamy przez sitko i w razie potrzeby doprawiamy większą ilością sosu sojowego.

    --PIEROGI Z GRZYBAMI:

    Pierogi z grzybami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi, gotujemy 10 minut na wolnym ogniu, w połowie czasu należy przemieszać. Wyławiamy łyżką cedzakową.

    --PODANIE:

    Zupę podajemy z pierogami, możemy dodać ugotowane marchewki z rosołu i posypać natką pietruszki.

    W przepisie zostały wykorzystane pierogi z grzybami Jawo: