PIEROGI Z JAGODAMI W DYNIOWYM SOSIE

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3

Składniki

Przygotowanie

    --SOS DYNIOWY:

    Do malaksera wlewamy śmietankę, dodajemy kawałki dyni ugotowanej na parze, cynamon, cukier trzcinowy i sok z cytryny. Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą miksujemy, aż uzyskamy jednolitą aksamitną konsystencję.

    --PIEROGI Z JAGODAMI:

    Pierogi z jagodami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy pojedynczo zamrożone pierogi. Gotujemy na wolnym ogniu 7 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową.

    --PODANIE:

    Pierogi podajemy razem z sosem, całość posypujemy cynamonem.

    Do tego przepisu zostały użyte pierogi z jagodami Jawo: