PIEROGI Z JAGODAMI Z MUSEM KOKOSOWO-JAGODOWYM

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    średni
  • Porcje


    2-3

Składniki

Przygotowanie

    --MUS:

    Umyte jagody miksujemy w blederze z cukrem trzcinowym. Następnie do rondelka wlewamy mleko kokosowe, dodajemy agar-agar, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gdy mleko zacznie wrzeć ściągamy je z ognia i od razu zaczynamy ubijać. Ma powstać puszysta pianka. Piankę z mleka przelewamy do miski, dodajemy „kleksy” zmiksowanych jagód i delikatnie mieszamy.

    --PIEROGI Z JAGODAMI:

    Pierogi z jagodami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy pojedynczo zamrożone pierogi. Gotujemy na wolnym ogniu 7 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową.

    --SPOSÓB PODANIA:

    Pierogi układamy na piance kokosowo-jagodowej i posypujemy jagodami.

    Do tego przepisu zostały użyte pierogi z jagodami Jawo:

    Nie zapomnijcie pochwalić się na Facebooku lub Instagramie, jakie pyszności tworzycie z produktami Jawo! Zdjęcia zamieszczajcie z hasztagiem #jawolewdomu oraz oznaczcie nas, abyśmy mogli Was zobaczyć!! Najlepsze fotografie publikujemy w naszym albumie. Jeśli jeszcze nie śledzicie nas na Instagramie i Facebooku, koniecznie to nadróbcie.