PIEROGI Z MIĘSEM W KREMIE Z GROSZKU
DEKORACJA
Przygotowanie
ZUPA Z GROSZKU
W dużym garnku rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kostkę z odrobiną soli. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy groszek i chwilkę podsmażamy. Następnie dolewamy bulion i gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie ściągamy zupę z ognia, dodajemy mozzarellę i bardzo dokładnie blendujemy na gładki krem. Próbujemy i w razie potrzeby odprawiamy solą i czosnkiem.
PIEROGI Z MIĘSEM
Pierogi z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy 10 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową.
PODANIE
Do głębokiego talerza nalewamy krem z groszku i dodajemy połówki pierogów z mięsem. Całość dekorujemy kiełkami i świeżym groszkiem cukrowym.
Do tego przepisu zostały użyte pierogi z mięsem Jawo: