Przepis

PIEROGI Z MIĘSEM W KREMIE Z GROSZKU

0 4380

W tym daniu spokojnie możecie użyć także mrożonego groszku. Nie rozmrażajcie go wcześniej, tylko od razu dodajcie na patelnię i postępujcie tak samo jak w przypadku świeżego. Dzięki temu zupa zachowa intensywny zielony kolor.

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

  • DEKORACJA

Przygotowanie

  1. ZUPA Z GROSZKU

    W dużym garnku rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kostkę z odrobiną soli. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy groszek i chwilkę podsmażamy. Następnie dolewamy bulion i gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie ściągamy zupę z ognia, dodajemy mozzarellę i bardzo dokładnie blendujemy na gładki krem. Próbujemy i w razie potrzeby odprawiamy solą i czosnkiem.

  2. PIEROGI Z MIĘSEM

    Pierogi z mięsem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy 10 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  3. PODANIE

    Do głębokiego talerza nalewamy krem z groszku i dodajemy połówki pierogów z mięsem. Całość dekorujemy kiełkami i świeżym groszkiem cukrowym.

  4. Do tego przepisu zostały użyte pierogi z mięsem Jawo:

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.