Przepis

PIEROGI Z SEREM I JAGODAMI PODANE Z SOSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY

4 11209
  • Gotowanie


    15 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3

Składniki

Przygotowanie

  1. PIEROGI:

    Do osolonej, wrzącej wody wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy na małym ogniu 12 minut. Po tym czasie wyławiamy pierogi łyżką cedzakową.

  2. SOS:

    W międzyczasie w rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, dodajemy białą czekoladę i rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając silikonową łopatką. Odstawiamy do ostygnięcia na kilka minut. Grubo siekamy orzechy pekan i podprażamy je kilka minut na suchej patelni, na małym ogniu (musimy uważać by się nie przypaliły, bo będą gorzkie). Do przestudzonej czekolady dodajemy cukier z wanilią i jogurt grecki, a następnie dokładnie mieszamy na gładki krem.

  3. PODANIE:

    Pierogi polewamy syropem klonowym, następnie sosem z białą czekoladą, posypujemy prażonymi orzechami pekan i posypujemy ziarnami granatu.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.