Przepis

PIEROGI Z SEREM PODANE Z KREMEM CHAŁWOWYM Z WIŚNIAMI

2 1199

Pierogi z serem w świątecznej wersji deserowej, podane z kremem chałwowym i wiśniami, posypane kakao i płatkami migdałów. Teraz jeszcze bardziej zachwycające za sprawą zmienionej receptury ciasta pierogowego, dzięki czemu jest ono cienkie i delikatne, pierogi gotują się krócej oraz mają jeszcze więcej farszu. Mniam! 🙂

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

  1. MIGDAŁY:

    Na suchej patelni prażymy płatki migdałów, co jakiś czas mieszając by się nie przypaliły.

  2. KREM CHAŁWOWY:

    Do miski wlewamy śmietankę, dodajemy serek mascarpone i chałwę połamaną na drobne kawałeczki. Całość mieszamy do połączenia składników. Krem chowamy do lodówki na czas przygotowania pierogów.

  3. PIEROGI Z SEREM:

    Pierogi z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.

  4. SPOSÓB PODANIA:

    Na talerz nakładamy pierogi z serem Jawo, krem chałwowy i wiśnie. Danie oprószamy ciemnym kakao i posypujemy prażonymi płatkami migdałów.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.