PIEROGI Z SEREM PODANE Z KREMEM CHAŁWOWYM Z WIŚNIAMI
Pierogi z serem w świątecznej wersji deserowej, podane z kremem chałwowym i wiśniami, posypane kakao i płatkami migdałów. Teraz jeszcze bardziej zachwycające za sprawą zmienionej receptury ciasta pierogowego, dzięki czemu jest ono cienkie i delikatne, pierogi gotują się krócej oraz mają jeszcze więcej farszu. Mniam! 🙂
Przygotowanie
MIGDAŁY:
Na suchej patelni prażymy płatki migdałów, co jakiś czas mieszając by się nie przypaliły.
KREM CHAŁWOWY:
Do miski wlewamy śmietankę, dodajemy serek mascarpone i chałwę połamaną na drobne kawałeczki. Całość mieszamy do połączenia składników. Krem chowamy do lodówki na czas przygotowania pierogów.
PIEROGI Z SEREM:
Pierogi z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.
SPOSÓB PODANIA:
Na talerz nakładamy pierogi z serem Jawo, krem chałwowy i wiśnie. Danie oprószamy ciemnym kakao i posypujemy prażonymi płatkami migdałów.