PIEROGI Z SEREM PODANE Z KREMEM CHAŁWOWYM Z WIŚNIAMI

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

    --MIGDAŁY:

    Na suchej patelni prażymy płatki migdałów, co jakiś czas mieszając by się nie przypaliły.

    --KREM CHAŁWOWY:

    Do miski wlewamy śmietankę, dodajemy serek mascarpone i chałwę połamaną na drobne kawałeczki. Całość mieszamy do połączenia składników. Krem chowamy do lodówki na czas przygotowania pierogów.

    --PIEROGI Z SEREM:

    Pierogi z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.

    --SPOSÓB PODANIA:

    Na talerz nakładamy pierogi z serem Jawo, krem chałwowy i wiśnie. Danie oprószamy ciemnym kakao i posypujemy prażonymi płatkami migdałów.