PIEROGI Z SEREM W SOSIE MANGO Z GRANATEM
Przygotowanie
SOS MANGO:
Mango obieramy, oddzielamy od pestki. Kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski, dodajemy jogurt grecki i dokładnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Owoc granatu przekrawamy i wyciągamy z niego ziarenka.
PRZYGOTOWANIE PIEROGÓW Z SEREM:
Pierogi z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy 10 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową.
SPOSÓB PODANIA:
Na talerz nakładamy sos mango. Układamy pierogi, posypujemy pestkami granatu.
W przepisie wykorzystano pierogi z serem Jawo:
Nie zapomnijcie pochwalić się na Facebooku lub Instagramie, jakie pyszności tworzycie z produktami Jawo! Zdjęcia zamieszczajcie z hasztagiem #jawolewdomu oraz oznaczcie nas, abyśmy mogli Was zobaczyć! Najlepsze fotografie publikujemy w naszym albumie. Jeśli jeszcze nie śledzicie nas na Instagramie i Facebooku, koniecznie to nadróbcie.