Przepis

PIEROGI Z SEREM W SOSIE MANGO Z GRANATEM

0 1948

Sekretem tego przepisu jest świeże, soczyste i słodkie mango połączone z orzeźwiającym jogurtem greckim, które wspaniale komponuje się ze smakiem serowego nadzienia pierogów. Do tego pestki granatu i smakowity podwieczorek gotowy!

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

  1. SOS MANGO:

    Mango obieramy, oddzielamy od pestki. Kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski, dodajemy jogurt grecki i dokładnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Owoc granatu przekrawamy i wyciągamy z niego ziarenka.

  2. PRZYGOTOWANIE PIEROGÓW Z SEREM:

    Pierogi z serem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do osolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy 10 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Na talerz nakładamy sos mango. Układamy pierogi, posypujemy pestkami granatu.

  4. W przepisie wykorzystano pierogi z serem Jawo:

    Nie zapomnijcie pochwalić się na Facebooku lub Instagramie, jakie pyszności tworzycie z produktami Jawo! Zdjęcia zamieszczajcie z hasztagiem #jawolewdomu oraz oznaczcie nas, abyśmy mogli Was zobaczyć! Najlepsze fotografie publikujemy w naszym albumie. Jeśli jeszcze nie śledzicie nas na Instagramie i Facebooku, koniecznie to nadróbcie.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.