Przepis

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI PODANE ZE SŁODKIMI DODATKAMI

0 669

Przepis na pierogi z truskawkami to łatwe i szybkie danie, które sprawdzi się jako obiad lub deser dla całej rodziny. Gotowe w mniej niż 20 minut, wegańskie pierogi podawane z czekoladową dekoracją i świeżymi owocami. Idealne zarówno na letnie popołudnie, jak i na szybki posiłek dla dzieci, pełne smaku i kolorów.

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3-4

Składniki

Przygotowanie

  1. PIEROGI Z TRUSKAWKAMI:

    Pierogi przygotowujemy według wskazówek producenta. Zamrożony produkt wrzucamy do gotującej się wody i czekamy do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch, około 3-5 minut. Odcedzamy ugotowane pierogi i odstawiamy do przestygnięcia

  2. CZEKOLADOWA DEKORACJA:

    W małym garnuszku roztapiamy powoli na małym ogniu 50 g oleju kokosowego. Kiedy olej całkowicie się rozpuści dodajemy posiekane 50 g gorzkiej czekolady lub mlecznej wegańskiej (- takiej użyłam ja) i mieszamy przez około 2 minuty aż czekolada z olejem połączą się w jedną masę.

  3. SPOSÓB PODANIA

    Na talerz wylewamy ze specjalnego dyspozytora “strzykawki” równe kropelki czekoladowej polewy. Jeśli nie macie takiego urządzenia świetnie poradzicie sobie również rękawem cukierniczym czy po prostu łyżeczką. 🙂 Następnie rozcieramy je w jednym kierunku tworząc estetyczne łezki. Układamy na nich pierogi, posypujemy granatem, borówkami amerykańskimi lub truskawkami. Na sam koniec możemy dodatkowo posypać całe danie cukrem pudrem.

  4. Więcej przepisów znajdziecie także na moim Facebooku i Instagramie.🙂

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.